Gebruikerslogin

Eerstelijnspsycholoog Roeselare

Stopzetting ELP-project HAMWVL

Het huidige ELP-project binnen HAMWVL loopt af op 15 juni 2019, vanaf dan wordt er ingezet op het initiatief van federaal minister Maggie De Block om eerstelijnspsychologische zorg terug te betalen.

Concreet gaat dit over de terugbetaling van een beperkt aantal sessies voor enkele concreet bepaalde psychische problematieken.

De sessies van cliënten die momenteel in begeleiding zijn bij de eerstelijnspsychologen worden tegen midden juni afgerond.

Vanaf 5 april 2019 kan er voor intakegesprekken niet meer doorverwezen worden naar Nathalie en Lieslot. 

U kan nieuwe patiënten wel doorverwijzen naar Sandra Dias Alves, die instapt in het nieuwe aanbod. Dit kan voorlopig enkel telefonisch via het nummer 0495 12 12 20 of via psysda@telenet.be.

Deze consultaties vinden nog steeds plaats in het Huisartsenhuis, H. Spilleboutdreef 34 te Roeselare.

 

Nieuw project terugbetaling eerstelijnspsychologische zorg

Het project zit op dit moment in een opstartfase waardoor het aanbod beperkt is.

Voor wie?

  • Volwassenen van 18 tot en met 64 jaar;
  • Met matig ernstig psychisch probleem: depressie, angst of alcoholgebruik;
  • Doorverwezen door een huisarts of psychiater met een gedateerd en ondertekend voorschrift (zie bestanden)
  • In orde met het ziekenfonds.

Terugbetaling

Per kalenderjaar komt de patiënt in aanmerking voor een reeks van 4 sessies. Dit kan 1x verlengd worden met nog 4 sessies, mits voorschrift.

De sessie kost voor de patiënt €11 of €4 (bij verhoogde tegemoetkoming).
 

Meer informatie

Voor de regio waarbinnen U werkt wordt deze functie georganiseerd door Kwadraat | netwerk geestelijke gezondheid Midden-West-Vlaanderen (fusie van de netwerken Accolade en PRIT).

De contactpersoon binnen het netwerk is Leen Ballieu – Leen.Ballieu@poperinge.be – 057/34.67.92 – 0496/16.06.12. Neem gerust contact op indien U nog vragen hebt.

Bij bestanden vindt u het verwijsvoorschrift dat gebruikt moet worden bij het doorverwijzen van een patiënt i.k.v. het nieuwe project evenals een informatiefiche voor artsen.