Gebruikerslogin

Nieuws

2de gegevensverzameling ikv de zorgtrajecten

Gepost op 19 December door sara.defreyne

Er is een tweede gegevensinzameling voorzien bij de huisartsen/geregistreerde huisartsengroeperingen via een nieuwe webtoepassing, ontwikkeld door het platform Healthdata.be, met het oog op een wetenschappelijke evaluatie.

De huisartsen kregen hieromtrent in de loop van de maand oktober een brief van het RIZIV met meer informatie.

 

Welke gegevens overmaken en wanneer?

De huisartsen konden in eerste instantie gegevens overmaken tot 31 december 2017 maar dit werd verlengd tot  31 januari 2018:

  • van de patiënten die uiterlijk op 30 september 2016 een zorgtraject zijn gestart
  • waarvan het zorgtraject actief is (niet onderbroken door het ziekenfonds) op 1 oktober 2017
  • via de nieuwe beveiligde webtoepassing ontwikkeld door het Healthadata.be-platform 

Zij moeten dus geen gegevens overmaken voor patiënten die na 30 september 2016 een zorgtraject zijn gestart of waarvan het zorgtraject onderbroken is door het ziekenfonds.

 

 

Lijst patiënten met een zorgtraject

Om u te helpen bij het opzoeken van uw patiënten met een zorgtraject, heeft het Nationaal Intermutualistisch College (NIC) begin november een lijst gestuurd naar de huisartsen met hun patiënten met een actief zorgtraject en de begindatum van het zorgtraject. Indien u deze lijst niet terugvindt of ontvangen hebt, kan u contact opnemen met het Nationaal Intermutualistisch College via support@intermut.be. (naam ,voornaam ,Riziv-nummer en correct postadres in mail vermelden).

 

 

Hoe de gegevens overmaken?

De huisartsen maken de gegevens over:

  1. of via automatische extractie uit het EMD (elektronisch medisch dossier)*
  2. of via manuele ingave in de webtoepassing ‘healthdata for primary care’ (HD4PrC) via het adres https://hd4prc.healthdata.be

 

*Opgelet!

Sommige EMD zijn nog niet geïntegreerd met HD4PrC en laten nu nog geen extractie toe. De EMD-leveranciers hebben zich ertoe geëngageerd dat alle artsen die hun gegevens op gestructureerde wijze hebben geregistreerd deze kunnen overmaken via extractie vóór 31 december 2017. Om te weten of een EMD deze extractie toelaat en voor meer informatie: raadpleeg de lijst EMD op de website https://zorgtrajecten.healthdata.be. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt.

 

 

Meer informatie kan u terugvinden door te klikken op onderstaande links:

 

 

Contact

Healthdata contact center (bij problemen met het gebruik van de webtoepassing):

Tel: 02/793 01 42 van 9 tot 17 uur - E-mail: support.healthdata@wiv-isp.be