Gebruikerslogin

Nieuws

Steekkaarten educatie

Gepost op 30 Mei door jolien.demyttenaere

Heel wat diabeteseducatoren en voornamelijk pas afgestudeerde educatoren, blijken nood te hebben aan een houvast tijdens het geven van educatie in de 1e lijn. Huis voor Gezondheid ontwikkelde samen met de Lokale Multidisciplinaire Netwerken (LMN) uit Vlaanderen en de Vlaamse Diabetes Vereniging (VDV) steekkaarten die diabeteseducatoren een houvast bieden bij het geven van patiënteneducatie.

Vanaf heden zijn deze nieuwe steekkaarten diabeteseducatie beschikbaar! Er worden verschillende diabetes gerelateerde thema's behandeld: voetzorg voeding, reizen,... Diabeteseducatoren zouden deze steekkaarten kunnen gebruiken als ckecklist bij het geven van patiënteneducatie. 

 

Er werden tot nu toe 20 steekkaarten ontwikkeld, steeds volgens dezelfde opbouw en rond een verschillend thema. Ook een algemeen begeleidend document werd opgemaakt. De steekkaarten zijn vanaf heden te vinden onder de rubriek 'diabetes' van deze website. U kan ze vinden onder 'algemene informatie' bij 'bestanden' (http://www.lmn-cwv.be/diabetes/algemene-informatie).

 

De steekkaarten zijn gericht op professionelen, met name de diabeteseducatoren uit de 1ste lijn. Ze zijn dus niet gericht op patiënten. Bij vragen, opmerkingen of aanvullingen, kunt u steeds contact opnemen met uw gezondheidspromotor.