Gebruikerslogin

Nieuws

Vijf jaar Eerstelijnshuis MWVL / Zes jaar Regiohuis HAKI

Gepost op 13 April door jolien.demyttenaere

Op woensdag 28 februari 2013 ging het Eerstelijnshuis Midden West-Vlaanderen van start. Vijf jaar later kunnen we nog steeds spreken van een succes. Dit eerstelijnshuis werd opgestart naar aanleiding van het goede voorbeeld van het regiohuis HAKI, dat ondertussen al zes jaar bestaat.

  

In het regiohuis / eerstelijnshuis kunnen patiënten terecht bij verschillende zorgverleners zoals een tabakoloog, een seksuoloog, een diëtist, een psycholoog of een podoloog. Deze zorgverleners werken nauw samen met de huisartsen uit de regio en hebben dan ook specifieke afspraken rond door- en terugverwijzing. Hierdoor wordt de opvolging van de zorg voor elke patiënt gegarandeerd. De consultaties gaan door op een neutrale en toegankelijke locatie wat de drempel verlaagt om naar een bepaalde zorgverlener te stappen.

 

Het vijf- en zesjarig bestaan van deze regiohuizen is de ideale gelegenheid om iedereen te bedanken voor hun jarenlange inzet. Een welgemeende dank u aan alle huidige paramedici die hun consultaties houden in één van deze regiohuizen maar ook aan alle zorgverleners die in het verleden werkzaam waren binnen dit project. Ook aan alle huisartsen die geloven in dit project en patiënten doorverwijzen naar de verschillende disciplines. Tot slot willen we ook de sociale huizen van Izegem, Ingelmunster en Lendelede bedanken: de diensthoofden werken nog steeds actief mee aan de ondersteuning van het project.

 

In de toekomst willen we met de werking van de regiohuizen verdergaan op dit positieve elan.