Gebruikerslogin

Updates

Postgraduaat verpleegkundige in de huisartsenpraktijk

Gepost op 18 Mei door sara.defreyne

Wil je als verpleegkundige een essentiële rol opnemen binnen een huisartsenpraktijk of een multidisciplinaire groepspraktijk?

Dan is het postgraduaat verpleegkundige in de huisartsenpraktijk van de Arteveldehogeschool Gent iets voor jou.

 

Dit postgraduaat focust op preventie en kwalitatieve begeleiding, educatie en coaching van patiënten met chronische aandoeningen in een multidisciplinaire context in de eerste lijn. 

De start is voorzien op 18/09/18.

 

Studie naar zorgzwaarte en prevalentie van wond- en urineweginfecties

Gepost op 4 Mei door sara.defreyne

Beste thuisverpleegkundige

 

Het NVKVV, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen, organiseert in samenwerking met het AZ Sint-Lucas, Wit-Gele Kruis van Vlaanderen en Agentschap Zorg en Gezondheid, een studie naar de zorgzwaarte en de prevalentie van wond- en urineweginfecties in de Vlaamse thuiszorg.

Doordat patiënten steeds langer thuis wonen en de gemiddelde opnameduur in het ziekenhuis verkort, wordt de thuisverpleegkundige vaker geconfronteerd met steeds meer complexe technische zorgen en zwaardere pathologieën.

Steunfonds Patrik Roelandt Anti-Agressie Groep (PRaag)

Gepost op 10 April door sara.defreyne

De ‘Patrik Roelandt Anti-Agressie Groep’ (PRaag) heeft in samenwerking met Domus Medica dit voorjaar een steunfonds opgericht. Met dit steunfonds wil PRaag het thema ‘veiligheid van zorgverleners’ blijvend onder de aandacht houden.

 

Op aandringen van PRaag werden al een aantal concrete veiligheidsinitiatieven genomen. Om de veiligheid van zorgverleners verder te verhogen zijn echter nog meer maatregelen nodig.

 

Daarom wil het steunfonds jaarlijks een prijs uitreiken voor:

Levende bib Pittem 26/04

Gepost op 30 Maart door sara.defreyne

Op donderdag 26 april 2018  organiseert de bibliotheek van Pittem samen met Kliniek St-Jozef en de VVGG een levende bibliotheek!

Dit is een ontmoetingsevenement dat u in gesprek brengt met levende boeken: medewerkers en ex-patiënten van Kliniek Sint-Jozef.

 

de affiche kan u HIER terugvinden.

Voor meer info en reserveren: www.sintjozefpittem.be/openboek.

Pagina's