Gebruikerslogin

Updates

«
jan 2019
»
Jan 2019
Geopost op 21 okt. door

De NVKVV organiseert in samenwerking met tal van andere partners op donderdag 7 en vrijdag 8 november 2019 hun 22ste ‘Diabetessymposium & Leefstijlbeurs’

 

meer...
Geopost op 27 sep. door

Maak kennis met Sibe!

 

Wist je dat 1 op 3 mensen een chronische ziekte ontwikkelt? 

Daarom zijn wij vanaf vandaag trotse partner van Samen is Beter (Sibe). Sibe onderneemt acties om de kwaliteit van jouw zorg te verbeteren. We streven samen naar zorg op jouw maat. 

 

meer...
Geopost op 5 jul. door

De geboorte van ODET (°20 juni 2019) is een feit.

ODET (Ouders met druggebruik Expertise Team) is een initiatief van WINGG en een samenwerking tussen Kompas vzw en MSOC Oostende.

Dit is een expertise team voor iedereen die in contact komt met kinderen waarvan de ouders drugs gebruiken.

meer...
Geopost op 5 jul. door

In het najaar van 2019 gaan op 6 locaties in West-Vlaanderen ADHD-oudertrainingen van start in het kader van de uitbouw van een laagdrempelig, goed bereikbaar en financieel haalbaar niet-medicamenteus aanbod.

Door tussenkomst van de mutualiteiten en WINGG, kunnen ouders deelnemen aan een toegankelijke inschrijvingskost.

 

meer...
Geopost op 3 jun. door

Op 15 oktober 2019 organiseren de West-Vlaamse netwerken palliatieve zorg het 16de Vlaams Congres Palliatieve Zorg te Oostende.

 

De doelgroep is al wie palliatieve zorg een warm hart toedraagt.

 

Meer informatie kan u terugvinden in de uitnodiging.

meer...
Geopost op 3 jun. door

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block trekt 5 miljoen euro per jaar uit voor de terugbetaling van een bezoek aan de diëtist voor kinderen met overgewicht. Ze zullen twee jaar lang een traject van 10 raadplegingen kunnen volgen. Vandaag 29 april 2019 keurde het verzekeringscomité van het RIZIV deze maatregel goed.

meer...
Geopost op 3 jun. door

Van 11 tot 18 augustus organiseert vzw saying goodbye opnieuw een rouwkamp voor kinderen en jongeren. 

Tijdens dit rouwkamp staat ‘ontmoeten’ centraal. Het gevoel van niet de enige te zijn die iemand dierbaar heeft verloren.

 

Meer informatie kan u terugvinden in de folder en op de website www.saying-goodbye.be

meer...
Geopost op 3 jun. door

Sinds kort kunt u de indicatoren over de zorgtrajecten van 2016 raadplegen op de IMA-Atlas website.

 

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de incidentie van het aantal nieuw opgestarte zorgtrajecten in 2016 en de prevalentie van het aantal lopende zorgtrajecten in 2016.

De cijfers worden weergegeven per Arrondissement.

meer...
Geopost op 24 apr. door

Leuven, 8 mei 2019

Hoe herken je eetstoornissen bij personen met type 1 diabetes? Welke handvatten kunnen helpen in het begeleiden van eetgedrag bij diabetes?

 

Programma

meer...
Geopost op 17 apr. door

Save the date!

Op woensdag 19 juni 2019 organiseert de ALS Liga haar jaarlijkse interactieve ALS-opleidingsdag voor professionele zorgverleners en ALS-patiënten. Tijdens deze opleidingsdag belichten verschillende sprekers de diverse aspecten van de multidisciplinaire zorg bij ALS-patiënten, zowel in theoretische lezingen als tijdens interactieve sessies.
 

meer...
Geopost op 27 mrt. door

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Diabetes Liga op dinsdag 30 april opnieuw een terugkomdag voor diabeteseducatoren.

Deze vindt plaats in de Thomas More Hogeschool te Lier, Antwerpsestraat 99, van 9u - 16u15.

De prijs bedraagt € 45 voor professionele leden en € 75 voor niet-leden.

 

Meer informatie over het programma vindt u HIER.

meer...
Geopost op 31 jan. door

“De titel ‘Samenwerken in de zorg’ is een mantra om iedere dag opnieuw kwalitatieve zorg te verlenen aan elke zorgvrager. Geen enkele gezondheidszorgbeoefenaar of welzijnswerker is immers in staat om zuiver en alleen vanuit zijn eigen expertisedomein geïntegreerde zorg te bieden voor de zorgvragers en hun mantelzorgers. En is het niet juist dit – geïntegreerde zorg – waar we de mond van vol hebben? Laat ons het dan ook gewoon doen.” aldus Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

 

meer...
Geopost op 22 nov. door

Vzw Saying Goodbye wil zich als vereniging inzetten voor kinderen, jongeren en volwassenen die recentelijk of langer geleden geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare.

Jaarlijks organiseren zij hiervoor allerhande activiteiten waarbij lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten in een open, vriendelijke en ongedwongen sfeer.

 

De inschrijvingen voor de rouwweekends van het voorjaar 2019, zijn volop van start.

meer...
Geopost op 22 nov. door

Mantelzorg is geen modewoord. De term bestaat reeds vele jaren, maar is helaas nog te onbekend. Zowel bij de vele mantelzorgers als bij professionelen. Mantelzorgers weten vaak zelf niet dat ze mantelzorger zijn.

Daar wil het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg graag verandering in brengen.

 

meer...
Geopost op 19 nov. door

Op zaterdag 15/12 organiseert éénlijn.be een Combi-dag te Roeselare, over "Efficiënt gebruik maken van eGezondheidsdiensten".

Deze zal plaatsvinden in Syntra Roeselare: Oostnieuwkerksesteenweg 111, 8800 Roeselare.

 

Er is een programma voorzien voor zowel huisartsen, apothekers, tandartsen als eerstelijnszorgverstrekkers zonder softwarepakket.

De uitnodiging kan u HIER terugvinden.

 

meer...
Geopost op 24 okt. door

In het voorjaar van 2019 (periode maart-juni) gaat er opnieuw een gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding door in Ieper.

Gedurende 5 avonden wordt er ruimte geboden om te praten over de zelfdoding, de overledene, het rouwproces… Uiteenlopende ervaringen, vragen en emoties kunnen gedeeld worden met lotgenoten in een veilige omgeving.

 

Wie interesse heeft in de gespreksgroep kan nu al contact opnemen met de begeleiders voor een kennismakingsgesprek.

meer...
Geopost op 11 okt. door

De VBVD nodigt jullie van harte uit op de herfststudiedag, die tot stand is gekomen in samenwerking met de VBVD commissie Oncologie. 
Voor elke diëtist die wil bijleren over de rol van voeding en beweging tijdens de behandeling van kanker.

 

Bekijk HIER het volledige programma en prijzen.

 

meer...
Geopost op 28 sep. door

Zot van't Boeren nodigt je uit naar een vormingsnamiddag voor medewerkers uit geestelijke gezondheid én voor bestuursleden van vakorganisaties en erfbetreders in de land- en tuinbouw.

 

De uitnodiging vindt u HIER terug.

 

Het vormingsprogramma heeft plaats op twee locaties, telkens van 12u30 - 17u:

  • dinsdag 6/11 te Pittem
  • donderdag 29/11 te Beveren aan den IJzer

 

meer...
Geopost op 3 aug. door

Het CAW Centraal-West-Vlaanderen organiseert in samenwerking met 'vzw Zijn' een studienamiddag Intrafamiliaal geweld : ‘Als liefde te geweldig wordt?’.

Deze vindt plaats te Ieper op donderdag 29 november 2018 van 12u - 17u.

 

Noteer deze datum alvast in uw agenda, meer info en de mogelijkheid om zich in te schrijven, volgt in september

meer...
Geopost op 3 aug. door

De Federatie van het Wit-Gele Kruis start in samenwerking met UZ Gent een diabetesstudie over de samenstelling van het diabetesteam en ieders rol in dit team. Meer info kan u HIER terugvinden.

Om zoveel mogelijk informatie te verzamelen, wordt gewerkt met focusgroepen met leden vanuit alle disciplines alsook patiënten en mantelzorgers.

 

meer...
Geopost op 3 aug. door

Het regionale contactpunt van Unia-Centrum voor Gelijke Kansen in Roeselare wil graag zoveel mogelijk mensen bewust maken van hun rechten en van de mogelijkheid om klacht in te dienen bij Unia bij een vermoeden van schending van rechten.

 

Zij verdelen hiervoor onder meer de volgende brochures (klikken op de links):

meer...
Geopost op 21 jun. door

Op maandagavond 25 juni organiseert Unizo in samenwerking met de POM en de Ondernemerscentra West-Vlaanderen een netwerkactiviteit over 'interdisciplinaire samenwerkingsmodellen tussen zelfstandige zorgverstrekkers'.

Deze vindt plaats in het Ondernemerscentrum van Roeselare, Spanjestraat 141.

 

meer...
Geopost op 18 mei. door

Wil je als verpleegkundige een essentiële rol opnemen binnen een huisartsenpraktijk of een multidisciplinaire groepspraktijk?

Dan is het postgraduaat verpleegkundige in de huisartsenpraktijk van de Arteveldehogeschool Gent iets voor jou.

 

Dit postgraduaat focust op preventie en kwalitatieve begeleiding, educatie en coaching van patiënten met chronische aandoeningen in een multidisciplinaire context in de eerste lijn. 

De start is voorzien op 18/09/18.

 

meer...
Geopost op 4 mei. door

Beste thuisverpleegkundige

 

Het NVKVV, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen, organiseert in samenwerking met het AZ Sint-Lucas, Wit-Gele Kruis van Vlaanderen en Agentschap Zorg en Gezondheid, een studie naar de zorgzwaarte en de prevalentie van wond- en urineweginfecties in de Vlaamse thuiszorg.

Doordat patiënten steeds langer thuis wonen en de gemiddelde opnameduur in het ziekenhuis verkort, wordt de thuisverpleegkundige vaker geconfronteerd met steeds meer complexe technische zorgen en zwaardere pathologieën.

meer...
Geopost op 10 apr. door

De ‘Patrik Roelandt Anti-Agressie Groep’ (PRaag) heeft in samenwerking met Domus Medica dit voorjaar een steunfonds opgericht. Met dit steunfonds wil PRaag het thema ‘veiligheid van zorgverleners’ blijvend onder de aandacht houden.

 

Op aandringen van PRaag werden al een aantal concrete veiligheidsinitiatieven genomen. Om de veiligheid van zorgverleners verder te verhogen zijn echter nog meer maatregelen nodig.

 

Daarom wil het steunfonds jaarlijks een prijs uitreiken voor:

meer...
Geopost op 16 mrt. door

De Federatie Vrije Beroepen kreeg, in kader van de reorganisatie van de eerste lijn, de opdracht om modellen voor geïntegreerde praktijkvoering bij zelfstandig zorgverstrekkers uit te werken. In een eerste fase werd een inventaris van bestaande initiatieven (met speciale aandacht voor vormen waarbij een integratie bestaat tussen gezondheid en welzijn) opgemaakt.

meer...
Geopost op 1 mrt. door

In de regio Izegem-Lendelede-Ingelmunster loopt sinds 2017 het project ‘Bewegen op verwijzing’.

 

Sinds 1 oktober 2017 zijn er twee coaches aan de slag, Joke Verbeke en Tom Declerck, om mensen in de regio te helpen bij beweging.

Samen maken ze een beweegplan op, bespreken ze de drempels, gaan ze op zoek naar een aanbod op maat, …

Mensen die deelnemen aan dit project worden doorverwezen door hun huisarts. Na drie maanden kunnen we vaststellen dat het project goed op de rails zit.

Maar een extra bekendmaking kan nooit kwaad!

 

meer...
Geopost op 21 feb. door

In 2018 slaan de Diabetes Liga en CM de handen in elkaar voor het geven van praktische workshops ‘voeding & beweging bij Diabetes’. Deze workshops zijn gericht naar personen met diabetes type 2.

Er worden 2 praktische workshops voorzien rond de thema’s voeding en beweging met tips op maat en info over eventuele drempels die je kan tegenkomen.

Je gaat aan de slag met een ‘doe-plan’ om gezonde(re) keuzes te maken.

 

Deze workshops gaan onder andere door te Izegem op 25/04/2018 en 2/05/2018 om 19u30 (Dirk Martenslaan 11). 

meer...
Geopost op 19 feb. door

Huisartsenpraktijk De Maalderij Merkem nodigt u uit op het avondsymposium met als thema “kansarmoede bij kinderen en jongeren”, op woensdag 25 april om 20u in het Jan Yperman Ziekenhuis.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

19.45 uur Ontvangst

20.00-21.00 uur Prof. Portzky (UGENT): “Suïcidaal gedrag bij (kansarme) jongeren”

21.00-22.00 uur Prof. Adriaenssens (KUL): “De impact van kansarmoede op de ontwikkeling van het kind”

22.00-22.15 uur Vragen

22.15 uur Napraten bij een hapje en drankje

 

meer...
Geopost op 13 feb. door

Op 5 mei 2018 organiseert het Roche Diabetes Care Team in Gent een symposium over de 'evoluties binnen diabetes type 2'. Hetzelfde symposium zal ook plaatsvinden op 28 april in de regio van Lier.

Het programma ziet er als volgt uit:

meer...
Geopost op 13 feb. door

Beste diëtist,

Je zult het waarschijnlijk al hebben horen waaien. De gezondste week, de Week van de Diëtist komt ook in 2018 terug.

meer...
Geopost op 13 feb. door

Je wil je graag toeleggen op de aanpak van eet- en gewichtsproblemen, maar mist hiervoor handvatten om aan de slag te gaan? Eetexpert organiseert in juni een tweedaagse basistraining rond eet- en gewichtsproblemen. Je kan je inschrijven voor één van beide dagen, of meteen profiteren van de volledige training (gelieve je wel voor elk van beide dagen afzonderlijk in te schrijven via de bijhorende inschrijvingslink). Eetexpert biedt hierbij ook toegang aan tot ondersteunende e-learnings. 

meer...
Geopost op 9 feb. door

Solidariteit voor het Gezin nodigt op donderdagavond 29 maart Dr. Prof. Thomas Hale uit voor een lezing omtrent het effect van medicatie op moedermelk. Deze gaat door op de campus van de Vrije Universiteit Brussel.

 

Zoals u wellicht weet, voert Dr. Hale al jarenlang onderzoek naar medicatie en borstvoeding aan de Texas Tech University School of Medicine. Hij is onder meer auteur van de bestseller Medications and Mothers’ Milk.

Het boek is dé referentie in de sector over het effect van medicatie op moedermelk.

 

meer...
Geopost op 31 jan. door

Samen met uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts bracht de Diabetes Liga een nieuw boek op de markt: 'Leven met diabetes type 2'.

 

Een boek waarin je als patiënt meer te weten komt over voeding, beweging, diabetesmedicatie, controle ...

Dit boek biedt naast wetenschappelijke en medische informatie ook nuttige wegwijzers en praktische tips voor een succesvolle dagelijkse zorg.

 

meer...
Geopost op 24 jan. door

Het medisch-farmaceutisch overleg 

meer...
Geopost op 12 jan. door

Wanneer u als zorgverlener uw carrière start of als er iets verandert in uw praktijk, moet u heel wat informatie doorgeven aan verschillende overheidsinstanties (FOD Volksgezondheid, RIZIV, gemeenschappen).

 

meer...
Geopost op 12 jan. door

Op zaterdag 24 maart 2018 te Leuven organiseert Eetexpert in samenwekring met Domus Medica een vorming rond 'eetstoornissen en overgewicht in de huisartsenprakijk':

 

Op welke signalen moet de huisarts letten

om een patiënt met een eetstoornis te detecteren?

Welke lichamelijke gevolgen hebben eetstoornissen en obesitas?

Hoe kan de huisarts deze opvolgen?

 

meer...
Geopost op 30 okt. door

Eetexpert, het kenniscentrum voor gewichts- en eetproblemen, ontwikikelde voor huisartsen nieuw ondersteuningsmateriaal voor de behandeling van eet- en gewichtsproblemen.

Het materiaal biedt een antwoord op volgende vragen: 

meer...
Geopost op 23 okt. door

In samenwerking met LMN BOH werkt Jolien Jonckheere, derdejaars studente voedings- en dieetkunde, i.f.v. haar bachelorproef aan een onderzoek naar de drempels die Vlaamse huisartsen ervaren bij het doorverwijzen naar een diëtist.

Een goede samenwerking tussen huisartsen en diëtisten is niet alleen van belang bij het behandelen van reeds ontwikkelde ziekten, maar ook preventief kan voedingsadvies een belangrijke rol spelen. 

meer...
Geopost op 2 okt. door

CROSSLINK is een initiatief van WINGG, het West-Vlaams netwerk dat zich richt op de bevordering van de geestelijke gezondheid van kinderen, jongeren en hun context.

CROSSLINK heeft als doelstelling om voor partners uit de hele provincie consult en advies, vorming en deskundigheidsbevordering te bieden omtrent deze thematiek en om uitwisseling van expertise aan te moedigen.

 

Het programma CROSSLINK bestaat uit 2 luiken:

- Consult en advies via 051 69 10 61, bereikbaar op ma/di/do/vrij van 8u30-10u30

meer...
Geopost op 26 sep. door Sara Defreyne

Het VLESP organiseert ism het Centrum Geestelijke gezondheid en CM Roeselare-Tielt de infoavond ‘Zelfmoord in Vlaanderen. Wat ligt aan de basis en hoe kunnen we helpen?’.

Deze vindt plaats op 24 oktober van 19u30 tot 21u in het CM-Kantoor te Roeselare, Mandellaan 79.

 

Spreker is Nanouschka Verhamme, Klinisch Psycholoog bij het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.

Deelname is gratis maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. 

meer...
Geopost op 7 sep. door

 

Meer dan de helft van de Vlamingen beweegt onvoldoende. Je kent ongetwijfeld patiënten of cliënten die gebaat zijn met meer laagdrempelige, dagelijkse beweging als deel van een gezonde leefstijl?

 

Goed nieuws!

meer...
Geopost op 7 sep. door

Herfststudiedag VBVD op 30/11/17 te Leuven

De Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten organiseert donderdag 30 november 2017 in Leuven haar halfjaarlijkse studiedag voor diêtisten en andere beroepsgroepen.

meer...
Geopost op 1 jun. door

EMPACT: UITNODIGING
SLOTEVENT CONCEPTUELE FASE

Een jaar geleden hebben de federale en Vlaamse overheid een oproep gelanceerd naar pilootprojecten
rond geïntegreerde zorg voor chronisch zieken.

Een jaar lang werd hard gewerkt door de stuurgroep, de kernwerkgroep,
de klankbordwerkgroep en de vele co-creatiewerkgroepen om een locoregionaal actieplan op te stellen.

meer...
Geopost op 28 apr. door

In september lanceerde het project Vroegtijdige Zorgplanning in West-Vlaanderen de website www.VZPwvl.be.
Op de website kan je terecht met vragen over het thema, je kan er activiteiten, voordrachten en vormingen in verband met het thema terugvinden in een agenda, een spreker zoeken, grasduinen in literatuur en wetenschappelijke artikels, advies vragen aan collega’s …

meer...
Geopost op 28 apr. door

Op vrijdag 12 mei 2017 organiseert de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen een studiedag rond 'de klinisch psycholoog als gezondheidszorgberoep: een roadmap van wet naar praktijk'.

Deze vindt plaats in het provinciehuis Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven van 9u tot 16u30.

De kostprijs bedraagt € 95 voor leden van de VVKP, € 115 voor leden van de BFP en € 190 voor niet-leden.

 

meer...
Geopost op 20 mrt. door

Beweging bij overgewicht (i.s.m. Axxon) - 3 mei, Gent

meer...
Geopost op 3 feb. door

De Vlaamse en Franstalige beroepsverenigingen van diëtisten, VBVD en UPDLF, organiseren naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist van 20 – 26 maart 2017.

 

In de Week van de Diëtist willen de beroepsverenigingen duidelijk maken dat de diëtist opgeleid is om betrouwbaar advies te geven over voeding in een gezonde leefstijl. En dat voor elke leeftijd. En in elke situatie. De diëtist luistert en geeft advies op maat, aangepast aan de behoefte van de zorgvrager.

 

meer...
Geopost op 24 nov. door

Meer dan één op vier personen (ouder dan 14 jaar) heeft te kampen met minstens één chronische aandoening. Dat bleek uit de gezondheidsenquête die door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid in 2013 werd afgenomen. Met geïntegreerde zorg kan het welzijn van deze patiënten worden verbeterd. Hierbij staat de patiënt centraal, ondersteund door een multidisciplinair netwerk. Hij krijgt de mogelijkheid om zelf de controle in handen te nemen.

meer...
Geopost op 2 nov. door

Vanuit de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen wordt in samenwerking met 3 Vlaamse universiteiten jaarlijks een basisopleiding Palliatieve Zorg voor artsen georganiseerd.Dit jaar gaat deze basisopleiding door in Kotrijk en wordt er daarom ook met de netwerken palliatieve zorg van de provincie West-Vlaanderen samengewerkt.

 

De opleiding richt zich aan alle huisartsen en specialisten die de basiskennis van palliatieve zorg willen verwerven of vervolledigen.

meer...
Geopost op 28 sep. door Jolien Moernaut

Geïntegreerde zorg komt als een sneltrein op het zorglandschap af. Bedoeling is dat het welzijn van patiënten met een chronische ziekte kan verbeteren door meer geïntegreerde zorg. De patiënt wordt daarbij ondersteund door een multidisciplinair netwerk. Deze verandering zal een andere manier van werken vragen van de huisartsen, zorgverleners uit de eerste lijn en medewerkers van eerstelijnsorganisaties. Hoe kunnen we hier als zorgverleners mee omgaan?

meer...
Geopost op 26 sep. door Jolien Moernaut

14 november is het Werelddiabetesdag. Om aandacht te schenken aan deze welvaartsziekte, organiseert CM, in samenwerking met verschillende partners, een aantal infosessies en workshops. In deze folder vind je het volledige programma. De meeste initiatieven zijn gratis, enkel voor de kookworkshop vraagt men een kleine bijdrage.

 
meer...
Geopost op 30 aug. door

Graag nog even jullie aandacht de E-learningmodule Diabetische Voet’ van de Diabetesliga, speciaal gericht naar diabeteseducatoren, werkzaam in de 1ste lijn. Deze werd drie jaren geleden ontwikkeld met als doel de zorgverlener de kans te geven zich op een efficiënte en aangename manier bij te scholen over dit onderwerp. Gezien het succes van de voorbije twee jaren is de module opnieuw verlengd tot april 2017.

meer...
Geopost op 12 aug. door Jolien Moernaut

De firma Menarini Diagnostics brengt u op de hoogte dat de glucosemeter GlucoMen areo, de GlucoMen areo Sensor (50), de GlucoJect Dual Plus prikpen en de GlucoJect Lancets 33G (100) vanaf nu zijn opgenomen in de officiële lijst van de terugbetaalde materialen in het kader van het Zorgtraject voor diabetespatiënten (lijst verschenen in het Staatsblad op 20/07/2016).

 

meer...
Geopost op 25 jul. door Jolien Moernaut

BRUSSEL, 20/07/2016.- Podologen zullen nog voor het einde van dit jaar erkenning kunnen aanvragen.

meer...
Geopost op 12 jul. door Jolien Moernaut

De stukjes van de puzzel voor écht maatwerk in preventie en zorg
Over betekenisvolle risico- en beschermende factoren bij eet- en gewichtsproblemen

Leuven, 8 september 2016

 

meer...
Geopost op 14 jun. door sara defreyne

Naar schatting 75 % van de mensen verwerft kennis over gezondheid via de media. Al te vaak wordt "dokter Google" geraadpleegd. Deze informatie is echter niet altijd correct.
Daarom ontwikkelde Cebam in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap de website www.gezondheidenwetenschap.be. Zo is er een toegankelijke en betrouwbare informatiebron over gezondheid voorhanden die door de brede bevolking geraadpleegd kan worden. 

meer...
Geopost op 2 mei. door Jolien Moernaut

Op 31 mei organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie jaarlijks de  ‘Werelddag zonder Tabak’. Wereldwijd wordt aandacht besteed aan de gevolgen van roken. Met de organisatie van een infodag over de schadelijke effecten van tabak, zet ook o.a. AZ Delta dit project in de kijker.

 

meer...
Geopost op 25 apr. door Jolien Moernaut

Vanuit de Diabetes Liga is sinds 1 april een nieuwe e-learningmodule beschikbaar. De e-learningmodule ‘Preventie van type 2 diabetes’ voor diëtisten werkzaam in de 1ste lijn werd vorig jaar ontwikkeld en gevalideerd in samenwerking met experts op het terrein.

 

meer...
Geopost op 25 feb. door Jolien Moernaut

Onder de slogan "Nonsens! Laat je niks wijsmaken, vraag raad aan je diëtist" wordt op 14 maart de campagneweek van de diëtisten vereniging afgetrapt. Meer dan 250 deelnemende diëtisten zullen tijdes die week in Vlaanderen en Brussel acties organiseren om mensen te laten kennismaken met een professionele diëtist (acties zie: http://www.vbvd.be/extra/week-van-de-dietist-acties-door-dietisten).

meer...
Geopost op 26 jan. door Jolien Moernaut
WAT?

Een e-health verkenningstocht voor een multidisciplinaire groep van artsen, apothekers, kinesitherapeuten, verpleegkundigen, tandartsen, vroedvrouwen, ergotherapeuten,….door ervaren sprekers.
 
Nadien is het mogelijk voor artsen en apothekers om te proeven van een spoor 2-sessie voor de verschillende software pakketten. Jullie leren dan hoe verschillende e-health-diensten werken in de verschillende pakketten.
 

meer...
Geopost op 17 dec. door Jolien Moernaut

Deze bijscholing op 28/01/16 voor diabeteseducatoren in Ternat is een initiatief van de LMN’n Brussel en de Rand.

Voor het programma en inschrijvingsmodaliteiten KLIK HIER.

meer...
Geopost op 3 dec. door Jolien Moernaut

Voor velen van u zal het eHealth-certificaat binnenkort vervallen. Een certificaat is immers maar 39 maanden geldig.

meer...
Geopost op 2 dec. door Jolien Moernaut

Heeft u nood aan een visuele e-gids voor patiënten(educatie)?

Dan kan u gebruik maken van volgende link http://www.leven-met-diabetes.be/ 

 

meer...
Geopost op 4 nov. door Jolien Moernaut

Hier kan u de nieuwe richtlijn en steekkaart van Domus Medica voor diabetes type 2 terugvinden. 

Deze richtlijn kan uw medische praktijkvoering richting geven en ondersteunen.

Veel leesplezier!

meer...
Geopost op 4 aug. door Jolien Moernaut

Voor informatie omtrent de recente wijzigingen zie HIER.

meer...
Geopost op 24 apr. door Jolien Moernaut

Bayer organiseert in het kader van de nieuwe ISO 15197:2013 norm een GRATIS omruiling van oude Bayer glucosemeters naar Bayer Contour XT.

 

Neem volgende stappen om uw klant zijn meter gratis om te ruilen:

1. Noteer het serienummer van de om te ruilen meter (6 cijfers voorafgegaan door SN op achterkant van meter)

2. Contacteer de Bayer klantendienst op 0800 97 212 of via info@bayerdiabetes.be

meer...
Geopost op 4 feb. door Jolien Moernaut

Diabeteseducator Fabienne Vermote organiseert i.s.m. de Koninklijke Villa educatieve gezondheidsvakanties voor diabetespatiënten in Oostende.

Tijdens deze vakanties bieden ze tal van workshops aan. Die belichten de verschillende aspecten van diabetes op een educatieve en interactieve manier. De nadruk ligt op voeding, beweging, zelfcontrole en ontspanning.

 

Van maandag tot donderdag op een ontspannen manier kennis verwerven en ervaringen delen. 

 

Doelgroep?

meer...
Geopost op 21 mei. door Sara Defreyne

Huis voor Gezondheid vzw (LMN Brussel) geeft een overzicht van de verschillende EMD handleidingen.
Dit kan u als huisarts helpen uw weg te vinden in uw Elektronisch Medisch Dossier.

meer...