Gebruikerslogin

Updates

«
feb 2018
»
Feb 2018
Geopost op 21 feb. door

In 2018 slaan de Diabetes Liga en CM de handen in elkaar voor het geven van praktische workshops ‘voeding & beweging bij Diabetes’. Deze workshops zijn gericht naar personen met diabetes type 2.

Er worden 2 praktische workshops voorzien rond de thema’s voeding en beweging met tips op maat en info over eventuele drempels die je kan tegenkomen.

Je gaat aan de slag met een ‘doe-plan’ om gezonde(re) keuzes te maken.

 

Deze workshops gaan onder andere door te Izegem op 25/04/2018 en 2/05/2018 om 19u30 (Dirk Martenslaan 11). 

meer...
Geopost op 19 feb. door

Huisartsenpraktijk De Maalderij Merkem nodigt u uit op het avondsymposium met als thema “kansarmoede bij kinderen en jongeren”, op woensdag 25 april om 20u in het Jan Yperman Ziekenhuis.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

19.45 uur Ontvangst

20.00-21.00 uur Prof. Portzky (UGENT): “Suïcidaal gedrag bij (kansarme) jongeren”

21.00-22.00 uur Prof. Adriaenssens (KUL): “De impact van kansarmoede op de ontwikkeling van het kind”

22.00-22.15 uur Vragen

22.15 uur Napraten bij een hapje en drankje

 

meer...
Geopost op 13 feb. door

Op 5 mei 2018 organiseert het Roche Diabetes Care Team in Gent een symposium over de 'evoluties binnen diabetes type 2'. Hetzelfde symposium zal ook plaatsvinden op 28 april in de regio van Lier.

Het programma ziet er als volgt uit:

meer...
Geopost op 13 feb. door

Beste diëtist,

Je zult het waarschijnlijk al hebben horen waaien. De gezondste week, de Week van de Diëtist komt ook in 2018 terug.

meer...
Geopost op 13 feb. door

Je wil je graag toeleggen op de aanpak van eet- en gewichtsproblemen, maar mist hiervoor handvatten om aan de slag te gaan? Eetexpert organiseert in juni een tweedaagse basistraining rond eet- en gewichtsproblemen. Je kan je inschrijven voor één van beide dagen, of meteen profiteren van de volledige training (gelieve je wel voor elk van beide dagen afzonderlijk in te schrijven via de bijhorende inschrijvingslink). Eetexpert biedt hierbij ook toegang aan tot ondersteunende e-learnings. 

meer...
Geopost op 9 feb. door

Solidariteit voor het Gezin nodigt op donderdagavond 29 maart Dr. Prof. Thomas Hale uit voor een lezing omtrent het effect van medicatie op moedermelk. Deze gaat door op de campus van de Vrije Universiteit Brussel.

 

Zoals u wellicht weet, voert Dr. Hale al jarenlang onderzoek naar medicatie en borstvoeding aan de Texas Tech University School of Medicine. Hij is onder meer auteur van de bestseller Medications and Mothers’ Milk.

Het boek is dé referentie in de sector over het effect van medicatie op moedermelk.

 

meer...