Gebruikerslogin

Updates

Hefststudiedag VBVD 29/11: Meer (w)eten bij kanker

Gepost op 11 Oktober door sara.defreyne

De VBVD nodigt jullie van harte uit op de herfststudiedag, die tot stand is gekomen in samenwerking met de VBVD commissie Oncologie. 
Voor elke diëtist die wil bijleren over de rol van voeding en beweging tijdens de behandeling van kanker.

 

Bekijk HIER het volledige programma en prijzen.

 

Over het thema
Deze VBVD studiedag in samenwerking met de VBVD Commissie Oncologie, de Stichting tegen Kanker en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds biedt de ervaren en beginnende oncologische diëtist duidelijke antwoorden, gepast oplossingsstrategieën en een waaier van praktijkervaringen. Diëtisten krijgen vaak vragen omtrent voeding & beweging bij kanker. Evidence based best practice kennis en wetenschappelijke praktijkrichtlijnen zijn sleutelvoorwaarden voor onderling begrip, samenwerking en respect tussen verschillende disciplines en settings in het belang van oncologische patiënten. Of dit nu onmiddellijk na de diagnose is, tijdens of na de behandeling of in palliatieve setting.

 

Nutritional assessment street
NIEUW voor deze editie is dat je in de nutritional assessment street kan ervaren hoe de voedingstoestand, lichaamssamenstelling, spier- en vetmassa, handknijpkracht, spierkracht, huidplooien, rustverbruik, eetlust, absorptie,
calorimetrie, lichaamswater, kuitomtrek, gewichtsverloop, activiteiten, functioneren, enz. in de praktijk gemeten worden en bijdragen aan de diagnostiek en opvolging van het voedingsbeleid.

 

Postervoorstelling
Net zoals vorig jaar zullen de meest gewaardeerde bachelorproeven van recent afgestudeerde diëtisten voorgesteld worden.

Sponsoraanwezigheid
Maak tijdens de pauzes kennis met onze sponsors en partners. 

 

Meer info en inschrijven
Inschrijven kan via het webformulier op onze website www.vbvd.be 
Het secretariaat is telefonisch bereikbaar op 02 380 80 98 van 9u - 12u voor meer informatie.

Mogelijkheid tot accreditatie (voor Nederlandse diëtisten) werd aangevraagd.