Gebruikerslogin

Algemene informatie

Verschillende diabetessystemen

Er zijn verschillende diabetessystemen waar een patiënt met diabetes type twee kan in opgenomen worden.
Bij bestanden kan u een vernieuwd overzicht van deze systemen vinden, onderstaand worden ze één voor één besproken:

Voortraject: zorgmodel ter opvolging van een patiënt met diabetes type 2

zie http://lmn-cwv.be/lmn/voortraject

Zorgtraject diabetes type 2

Zie http://lmn-cwv.be/diabetes/zorgtraject-diabetes-cwv

Diabetesconventie

Bij de conventie sluit het diabetescentrum van het ziekenhuis een overeenkomst met het RIZIV. Zo krijgt het de mogelijkheid om zelfzorgmateriaal aan zijn patiënten te verschaffen en krijgt het financiële ondersteuning voor diabeteseducatie. Al deze informatie wordt verstrekt door de endocrinoloog, diabeteseducator en diëtist. Het afsluiten van een GMD bij de huisarts is verplicht voor iedereen die opgenomen is in de diabetesconventie.

Om in aanmerking te komen voor de diabetesconventie moet een patiënt 16 jaar of ouder zijn, behandeld worden met drie of meer insuline-injecties per dag en afhankelijk van de conventiegroep een verplicht aantal metingen per dag uitvoeren. Patiënten met 2 injecties per dag kunnen sinds 1/07/16 enkel nog tijdelijk opgenomen worden in groep C van de diabetesovereenkomst en op voorwaarde dat zij een multimorbiditeit vertonen.

Voor meer informatie: https://www.diabetes.be/diabetesconventie

Programma educatie en zelfzorg

De huisarts geeft in dit programma zelf de educatie en doet hiervoor bijgevolg geen beroep op een erkende diabeteseducator.

Enkel patiënten die behandeld worden met één injectie per dag, hebben recht op dit programma. 
Het zelfzorgmateriaal wordt volledig terugbetaald, maar dit is een beperktere hoeveelheid zelfzorgmateriaal dan in het zorgtraject, waarvoor de doelgroep van dit programma ook in aanmerking komt.

Voor meer informatie: zie synthese document bij 'bestanden'

 

Zalen geschikt voor groepseducaties

Onderaan kan u een lijst terugvinden met geschikte zalen uit de regio voor de organisatie van groepseducaties. Dit biedt u gemakkelijk een overzicht van mogelijke zalen met richtprijs en contactgegevens. Deze lijst is gerangschikt volgens gemeente. U kan rechtstreeks contact opnemen met de verantwoordelijke van de zaal. De huurprijs is in sommige gevallen afhankelijk van bepaalde criteria zoals inwoner vs. niet-inwoner, ...  . 

LMN CWV kan voor de organisatie van groepseducaties geen verdere ondersteuning bieden op vlak van bekendmaking of financiële middelen.

Meer info over de voorwaarden van groepseducaties in het voortraject vindt u hier terug.

Meer info over de voorwaarden van groepseducaties in het zorgtraject vindt u hier terug.

Naaldcontainers

Bij bestanden kan u een lijst terugvinden van alle containerparken in onze regio waar particulieren naaldcontainers kunnen afgeven en/of inruilen.