Gebruikerslogin

Updates

VLESP: Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: opleiding voor hulpverleners

Gepost op 9 Maart door sara.defreyne

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) organiseert op 15/05/2020 en 19/06/2020 een tweedaagse opleiding voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding 'Toekomstgerichte Training'.

 

Deze groepstraining is gebaseerd op technieken uit de cognitieve gedragstherapie, probleemoplossende therapie en positieve psychologie. De focus ligt op het denken in mogelijkheden, het leren een beeld te vormen van wat wél zou kunnen in de toekomst door het opstellen van kleine persoonlijke doelen. Een ander belangrijk onderdeel vormt het opmaken van een safety plan waarmee deelnemers stap voor stap geleerd wordt om een suïcidale crisis te herkennen en die crisis beter het hoofd te bieden. Deze training werd ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werd door VLESP aangepast voor gebruik in Vlaanderen.

 

De criteria om je kandidaat te kunnen stellen voor deze opleidingen en de link om je aan te melden vind je op: www.zelfmoord1813.be/groepstraining